Megszületett a BorYssza HŰHA Élmény díj

Április utolsó hétvégéjét Tarcalon töltöttük és aktívan részt vettünk a Bűbájos Hétvége programjain.
A minket fogadó kedves embereket, borászokat, vendéglátókat, megismerve és a fantasztikus tokaji borokat kortyolgatva. megszületett bennem az ötlet a meglepetés boros élmények díjazásáról vagyis  BorYssza HŰHA Élmény Díj  létrehozásáról.

Sok programon gyűjtöttük az élményeket, több borászatban nagyszerű boros élményben volt részünk. Tarcaliak és a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület sok izgalmas eseménnyel várta az idelátogatókat. Kitűnő tokaji borokat legalább 13 borászatban lehetett kóstolni. Ebben az esetben a 13 nem hozott szerencsétlenséget, hanem fantasztikus borélményeket. Sajnos nemcsak több programról „maradtunk le”, de több pincébe sem jutottunk el. Elhatároztuk, hogy ezeket a hiányokat pótolni fogjuk.

Az alábbi programokra jutottunk el. Ez csak egy képes felsorolás. Azonban a következő hetekben részletesen beszámolók a tarcali élményeinkről.

Myrtus Pince – Kvaterka a Vigyorgóban, borkóstoló a borásszal és zempléni sajttal

6 Puttonyos Borfalu – Tarcali Tavasz megnyitó, borkóstoló, májusfaállítás

Kikelet Pince – vezetett pincelátogatás, borkóstolós ebéd

Tarcal – Épített örökség túra

Basilicus Borkúltura Központ – interjú és borkóstoló Kanczler András vincellérrel

6 Puttonyos Borfalú, Hírős Gasztroszínház – Keserű Aszú előadás

Szedmák Pince – borkóstoló a borásszal

Tarcali dűlők – dűlő túra, Teréz kápolna látogatása

Kern Pincészet – Az orosz ízvilág és a tarcali borok találkozója

A Tarcali Bűbájos Hétvége tényleg elragadó esemény volt.Harmonikusan ötvözte a kulturális, a gasztronómiai és a boros élményeket. A helyiek kedvességükkel, barátságosságukkal csak fokozták a programok élvezetét. A különböző helyszíneken nem csak a vendégek, hanem a helyiek is nagy számban vettek részt. Igazán felüdítő volt látni, ezt az együttműködést, összefogást. Még egy érdekesség. Az Tarcalra látogató magyarok mellett, sok-sok lengyel borkedvelő is eljött a tokaji borokat élvezni.

Hamarosan jönnek a további tarcali élmények!

Magyar bort inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
borélmény szakíró